To Bullet Journal or not to Bullet Journal

De Bullet Journal hype was tot een paar weken geleden volledig aan mij voorbij gegaan, maar ineens was er in blogland dan toch niet meer aan te ontsnappen. Ik surfte wat rond en ontdekte dat het in feite een uitgebreide versie van een agenda is. Een manier om al je to do’s, afspraken, lijstjes, ideeën en alles wat je nog zou willen documenteren op één plaats bij te houden.

Ondertussen heeft Lilith van Tales from the Crib er zelfs een handleiding over geschreven en kom ik toch in de verleiding om die te kopen en zelf ook aan een bullet journal te beginnen.

Ik heb eigenlijk zelfs al een voorzichtige poging gedaan, in een doodgewoon schriftje dat hier nog in de schuif lag. Het bleef bij één namiddag indelen en vervolgens verdween het boekje terug in de schuif. Voorlopig lijkt zo’n bullet journal voor mij geen meerwaarde te hebben.

Wat mij aan al die bullet journals op YouTube, Pinterest en Instagram intrigeert, zijn al die mooi versierde pagina’s, met geweldige headers en handlettering. I’m a sucker for nice fonts! Alleen daarom zou ik er ook ééntje willen! Om mijn leven beter te organiseren: not so much, zo blijkt. Ofwel ben ik al geweldig goed georganiseerd en dat geheel bullet journalloos, ofwel is mijn leven zoveel simpeler dan dat van andere mensen?!

Wat houden jullie daar in bij dan, in dat bullet journal? Wat je niet gewoon in een agenda kan bijhouden?

Op mijn werk gebruik ik heel simpel mijn Outlook agenda om afspraken bij te houden, en is mijn inbox in principe mijn ‘to do’ lijst. Soms krabbel ik ’s morgens wat dringende taken voor die dag op een papiertje, en kan ik tijdens mijn werkdag afstrepen. Privé gebruik ik dan weer mijn Google agenda, die automatisch gesynchroniseerd wordt met mijn telefoon. Ik heb nog wel een agenda in mijn tas zitten, maar zelfs daarover moet ik toegeven dat dat meer te maken heeft met mijn liefde voor mooie boekjes, dan met organisatie. Soms vul ik zelfs pas achteraf afspraken in, gewoon zodat mijn pagina’s niet leeg zouden blijven!

Lijstjes van dingen die ik mooi vind, nog wil doen of wil onthouden, belanden in de bookmarks in mijn browser, op een Pinterest bord of mail ik soms naar mezelf door zodat ik ze via de zoekfunctie altijd kan terugvinden in mijn inbox.

Maar omdat ik dus ook zo’n mooi bullet journal wil (en liefst dus niet eentje dat na één keer alweer in de schuif ligt) ben ik nog altijd op zoek naar dé ultieme meerwaarde voor mijzelf…

Advertenties

2 gedachtes over “To Bullet Journal or not to Bullet Journal

  1. thecurlygeekgirl zegt:

    Heel herkenbaar dit! Ik heb het 1 dag volgehouden in het weekend, maar van zodra ik terug naar het werk moest, vloog het terug in de lade :p Misschien toch nog eens een tweede kans geven …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s