Geen goede voornemens

Het begin van een nieuw jaar, dus onvermijdelijk duiken overal goede voornemens op en slaat iedereen aan het sporten en diëten. Ik heb beslist om niet mee te doen aan goede voornemens. Zodra ik zo’n lijstje maak, worden de dingen die erop staan al snel een verplichting, in plaats van dingen die ik gewoon graag wil doen.

Ik weet het, er is niemand – buiten mezelf – die mij ‘verplicht’ om me aan die voornemens te houden. Maar het voelt wel aan als extra druk en dat is net wat ik absoluut wil vermijden. Er zijn al veel te veel artificiële verplichtingen in ons leven tegenwoordig. Ik wil ook gewoon onder mijn dekentje in de zetel kunnen liggen en tv kijken, zonder me schuldig te voelen over al die life goals waaraan ik eigenlijk had kunnen werken ondertussen.

Zoveel opties die we hebben en zo weinig tijd! Van overal worden we bestookt met ‘musts’. Films die we gezien moeten hebben, Instagram accounts die we moeten volgen, nieuwe superfoods die we moeten uitproberen,… zelfs 20 stappen die we moeten volgen om meer ‘tijd’ voor onszelf te creëren. Wat als we dat stappenplan nu eens gewoon zouden weggooien – en alle time management boeken er achteraan – zouden we dan niet vanzelf al meer tijd hebben?

Ik merk steeds vaker dat ik daar geweldig ambetant van word, van dat proberen ‘mee’ te zijn met alle trends, hypes en musts. Ik wil weer ‘gewoon’ een boek lezen, zonder vier keer te denken: oei, ik moet mijn leesvooruitgang nog aanduiden in Goodreads. Ik wil gewoon foto’s maken omdat ik iets moois zie, niet omdat ik meedoe aan een 30 Day Photo Challenge. Het zijn twee kleine voorbeelden, maar ik heb datzelfde gevoel van ‘moeten’ heel vaak de laatste tijd.

Ik weet dat ik mezelf aan banden moet leggen op dat vlak. Dus ik ga geen extra druk creëren met goede voornemens. Ik zie wel wat er komt dit jaar. En ja, er zijn een paar dingen die ik heel graag wil doen. Een etentje organiseren voor vrienden. Eindelijk eens koken in de prachtige tajine die ik een tijd geleden heb gekregen. Een paar boeken lezen. Goeie films zien. Dansen. Strandwandelingen maken en citytrips doen. Maar ook onder mijn dekentje liggen in de zetel en urenlange naar avontuurlijke mensen kijken op Discovery Channel of naar koks op Njam.

Niets moet. Alles mag.

Dat wens ik jullie allemaal voor 2017!
Have a good one!

Advertenties
Geplaatst in: 365

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s