2016, een terugblik

2016 zit erop en was in veel opzichten niet zo’n mooi jaar als je naar de wereld rondom je keek. 2016 was het jaar van aanslagen overal in Europa, en op 22 maart zelfs bij ons in Brussel. Het was het jaar van IS, van de hel in Syrië en van de vluchtelingencrisis. Van de Brexit en Donald Trump. Van de overleden muzikanten en acteurs: Alan Rickman, Prince, David Bowie, Carrie Fisher, George Michael, Rick Parfitt. Om er maar een paar te noemen.

Maar dat zijn natuurlijk de grote nieuwsfeiten; op persoonlijk vlak was het eigenlijk – al bij al – een vrij rustig jaar.

Januari

Er viel sneeuw in januari. We verhuisden met het werk van Herent naar Hasselt. Mijn groottante Georgette overleed.

Februari

Kevin en ik boekten een ‘Harry Potter weekend’ naar Londen én er werden tickets besteld voor de Harry Potter expo in Brussel. Anja en ik gingen een weekendje naar Den Haag voor Valentijn. We zagen de show van Begijn Le Bleu. V5 deed mee aan het dansoptreden. Anja en ik gingen naar Clouseau Danst in Diest.

Maart

Er werd ‘fufu’ gemaakt in Mijn Pop-Up Restaurant. Ik ontdekte de serie Madam Secretary, met de ongelofelijke Tea Leoni. We gingen Gladiatoren kijken in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De populariteit van gin tonic bleef toenemen en wij spraken dus al eens af in Het Nieuwscafé om er eentje (of twee…) te drinken. Ik kreeg een nieuwe collega op het werk –  mijn ex-collega van bij King – Sofie!

April

We namen deel aan een quiz tvv Kom op Tegen Kanker. De oude K3 gaf de fakkel door aan de nieuwe K3 en wij gingen kijken naar de afscheidsshow in de Ethias Arena. Ik vierde mijn verjaardag met een etentje bij Uno Due.

Mei

Mei was, zoals altijd, de maand van de optredens met de dansschool. En 10.000 luchtballonnen. Ik werkte aan mijn eindwerk grafische vormgeving; een fictief krasspel voor de Nationale Loterij. Castle, één van mijn favoriete tv shows, werd gecancelled. We gingen voor de 40ste verjaardag van Els met de vriendinnen naar Valencia. Eind mei gingen we ontbijten op de vernieuwde Grote Markt in Sint Truiden; in de regen weliswaar.

Juni

Ik sloot mijn 4 jaar durende opleiding grafische vormgeving af en verdedigde mijn eindwerk voor de jury. We kochten nieuwe tuinmeubels, maar het zomerweer wou nog niet meteen mee om ervan te kunnen genieten. Ik ging samen met Els naar het concert van Adele kijken in het Sportpaleis. Anja en ik gingen naar de Zomeropera in Alden Biesen.

Juli

Juli was onze ‘verlofmaand’. Eerst een weekje om de 40ste verjaardag van Anja te vieren en met de mama’s naar Londen te gaan voor hun 60ste verjaardag. Dan één week terug werken, en vervolgens 2 weken verlof. Geen buitenlandse reis dit jaar, maar wel veel daguitstapjes. Kajakken in de Ardennen, een dagje naar zee, Tomorrowland,… Gelukkig kwam ook de zomer net op tijd en hadden we schitterend weer in ons verlof. Ik kreeg ook de officiële uitslag van mijn eindexamen grafische vormgeving: geslaagd!

Augustus

Het zomerweer bleef verder duren. Er werden Pokemons gevangen. Kevin’s verjaardag gevierd. In ons eigen zwembadje buiten gezeten. We gingen Indisch eten in Sint Truiden en pinxtos bij ComoComo in Antwerpen. Ik moest voor het werk 2 dagen naar Boedapest en ontdekte dat dat een mooie stad is; misschien wel de moeite om nog eens terug te gaan op citytrip. Ik kreeg mijn nieuw auto, een Opel Astra. We gingen naar de Harry Potter expo in Brussel en gaven thuis een Victoria feestje.

September

De danslessen begonnen weer op vrijdag en ik startte zelfs ook met iets nieuws: Ladies Dance in de Concourse. Kevin en ik gingen naar het concert van Nickelback in Antwerpen. Ik maakte veel verjaardagsgebak: een Kinderchocoladetaart voor Jolien en scones voor Robbe. We gingen naar de panda’s kijken in Pairi Daiza. Op het werk kreeg ik nog een extra collega erbij; niet geheel naar mijn zin om eerlijk te zijn.

Oktober

Het mooie weer bleef nog lang aanhouden; wat we gemist hadden in mei en juni, werd blijkbaar verplaatst naar september en oktober! Ik probeerde op donderdagen te gaan zwemmen of pound fitness te doen. Half oktober startte ik met het 5:2 dieet. Om de maand af te sluiten, gingen we bij Elke allemaal gin proeven. Lang geleden dat ik nog zo tipsy ben geweest. Hik.

November

De Boekenbeurs is ondertussen een klassieker geworden, dus die stond ook weer op het programma in 2016. Ik had nog een cadeaubon voor een escape room, dus dat gingen we proberen in Hasselt. Zeker een aanrader om eens te doen! Half november kreeg ik een auto ongeluk, toen een jongen met een brommertje in mijn achterdeur knalde. Gelukkig zonder veel erg allemaal, maar het was toch verschieten. Het laatste weekend van november ging ik samen met Kevin naar Londen voor een volledig Harry Potter weekend: we gingen eerst naar het toneelstuk (het vervolg op de boeken), Harry Potter & The Cursed Child. De volgende dag naar de Warner Bros. Studios, waar alle Harry Potter films werden opgenomen. En de laatste dag naar Fantastic Beasts & Where to Find Them.

December

December was echt aftellen naar de feestdagen en – vooral – naar verlofdagen. Ik was echt moe. Het eerste weekend van de maand bracht ik door in Gent, omdat ik 2 dagen op rij in ’t Kuipke moest werken. De week nadien werd mama 60 en gingen we iets eten bij Uno Due om te vieren. Een dag later gingen Anja en ik naar Clouseau in het Sportpaleis. Net voor kerst ging ik met peet en bompa naar het kerstconcert van Jo Vally en een paar dagen later was het eindelijk verlof!

De feestdagen werden traditioneel gevierd: kerstavond bij Anja haar ouders, kerstdag een brunch met mijn familie. Oudejaarsavond was zoals altijd het ‘probleemgeval’. Wij zouden ons graag nog eens écht amuseren, om een leuk feest vol glitter en glamour, zoals in de film. Alleen slagen we daar maar niet in. We vierden in het BBQ Huis in Gingelom, maar kregen daar de slechtste entertainer aller tijden gratis bij ons diner! Wel eentje om nooit te vergeten.

Op de laatste dag van het jaar legden we 3 dagen Disneyland vast voor eind februari. Kwestie van iets te hebben om naar uit te kijken, nietwaar?! :-)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s