1 september, tijd voor een lijstje

Zoals ik al eens eerder schreef is 1 september voor mij – en voor alle andere mensen die gewoon elke dag gaan werken en geen kinderen hebben – een dag als alle anderen, maar door alle heisa errond voelt het op één of andere manier toch een beetje als een nieuw begin. Geen beter moment voor een lijstje dus!

Lezen: ik ben net over de helft in “Mannen die vrouwen haten” (aka “The Girl with the dragon tattoo”), het eerste deel in de Milleniumtrilogie van Stieg Larsson. Het duurde een tijdje eer ik ‘mee’ was in het boek moet ik bekennen. Ik vond dat het boek een heel lange aanloop nam waarin in feite niets gebeurde. Dus ik ben benieuwd of achteraf zal blijken dat die inleiding toch cruciale info bevatte die een twist geeft aan het verhaal, of dat het toch gewoon bladvulling was.

Eten: al weken neem ik me voor om opnieuw wat regelmaat te brengen in mijn eetpatroon. Denk: weekmenu’s opstellen, op tijd boodschappen doen, zorgen dat ik iets gezonds kan meenemen naar het werk,… Maar tot nu toe: geen succes. Dat betekent dus dat er ’s morgens en ’s middags vooral boterhammen worden gegeten met whatever-beleg-er-nog-in-de-frigo-zit en dat er ’s avonds minder vaak vers wordt gekookt dan ik zou willen. Wat dan weer wil zeggen dat er meer op restaurant wordt gegaan en junkfood wordt afgehaald. Wat ik nog nodig heb om het wel te doen slagen? Op dit moment? Een privékok die ook de boodschappen doet. Maar dat zit er niet aan te komen, dus ik heb geen positief gevoel bij het eten de komende weken.

Kijken: het nieuwe tv-seizoen is begonnen, en er zitten een paar van mijn favorieten tussen dit najaar! The Great British Bake Off (BBC One), waarin 12 bakkers het tegen elkaar opnemen met cake, koekjes, brood, taarten en elk ander soort gebak dat je maar kan bedenken. De sleutel van het succes zit ‘m vooral in de twee presentatrices (Sue Perkins en Mel Giedroyc), wiens droge Britse humor ik gewoon fantastisch vind. Nog meer koken en ook weer bij de BBC (Two), Great British Menu. Hierin nemen professionele chefs het tegen elkaar op om te mogen koken op een prestigieus banket. Sommige gerechten zijn gewoon waanzinnig creatief en ik kan daar echt met open mond van verbazing naar zitten kijken. Bij ons op VIER is Castle terug, voor de allerlaatste afleveringen van de reeks. En op VIJF zijn er nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy. ’s Avonds laat bij het zappen blijven wij tegenwoordig vaak hangen bij Inkmaster en Ridiculousness.

Nadenken over: welke nieuwe/extra sporten ik wil gaan doen. Nu ik in juni mijn opleiding grafische vormgeving heb afgerond, heb ik terug een avond vrij en ik had al eerder beslist dat ik graag terug wat meer zou gaan bewegen. Momenteel in overweging zijn tennis, fitness, swissjump, zwemmen of een extra (andere) dansles. Problemen zijn de timings van de lessen en sportvriendjes vinden. Dat laatste vooral voor het tennis, want als er niemand aan de overkant van dat net staat, is dat nogal een belachelijke sport.

Niet zo blij met: de laatste week van de August Break 2016 challenge. Enfin, eigenlijk de laatste 10 dagen. Het is me niet meer gelukt om de dagelijkse foto te maken. Maar ik ben van plan om die laatste 10 in september nog in te halen. Omdat het leuk was, en omdat er verhalen bovenkwamen waar ik anders nooit zo out of the blue aan gedacht zou hebben.

Genieten van: het heerlijke zomerweer van de afgelopen dagen! Vorig weekend hebben wij een hele namiddag in ons eigen (kinder)zwembad rondgedobberd. Net groot genoeg om met 2 in te liggen. Het voelt soms alsof de zomer nu pas echt begint, en dat terwijl de herfst voor de deur staat. Binnen 8 weken is het al Halloween, en Pinterest staat vol met bucketlists voor de herfst. Denk: pompoenen, winterse stoofpotjes en soepen, wandelingen door verkleurde bossen. Whut?!! Het is buiten 29° en de lucht is staalblauw! Ik ben nog niet klaar om de BBQ terug op te bergen, truien uit de kast te halen en aan donkere avonden te denken!

Content met: mijn nieuwe bedrijfswagen, een Opel Astra. Ziet er sportiever uit en rijdt toch net iets vinniger dan mijn Opel Zafira. Zo’n grote auto is wel handig als je de Ikea gaat leegkopen, maar toch vooral een merde in bijvoorbeeld parkeergarages. Blij dus met de switch en als het straks ineens toch herfst en koud wordt: ik heb nu zetelverwarming!

Me verdiepen in: zoeken naar meer ‘zen’. Ik jaag me van nature nogal snel (en veel) op en besef dat daar enorm veel energie in kruipt. Vooral omdat ik er verder niks mee doe en de situaties waar ik me aan erger gewoon onveranderd blijven. Alles in mij verzet zich weliswaar tegen het ‘gewoon proberen stoppen met ergeren’, omdat dat mij het gevoel geeft dat ik over me heen laat lopen en me als een mak lam naar de slachtbank laat leiden. Wat puur rationeel gezien natuurlijk onzin is, aangezien ik mijn ergernis en frustratie vooral in mezelf en op mijn naaste omgeving uitwerk in plaats van me te richten op de oorzaak ervan. Er is nog werk aan de winkel op dat vlak en de volgende stap is mij nog niet helemaal duidelijk.

Helemaal into: de ongelofelijk zen-zijnde mens van ‘Evolving Humans‘. Toevallig op deze Facebookpagina beland en sindsdien zwalp ik tussen amai dat is allemaal nogal zweverig gezever en wow ik wou dat ik zo zen was en zo’n positieve energie bezat. Ik ben sowieso al een geweldig sucker voor mooie stemmen en deze kerel hoor ik vooral heel graag praten. Op een heel vreemde manier word ik daar wel rustig van, dus hey, it works! Wellicht niet op de manier dat het bedoeld is, maar da’s bijzaak natuurlijk.

Uitkijken naar: mijn Harry Potter-themed citytrip naar Londen dit najaar, samen met mijn broer. Verder heb ik vooral het gevoel dat er veel werk en weinig fun op de agenda staat voor de komende maanden, dus daar moet ik toch nog eens wat actie in ondernemen. Al komt dan het jongleren met overvolle agenda’s dan weer spelbreker spelen en voel ik me binnen de kortste keren zo energiek als een uitgewrongen dweil.

Me afvragen of: ik het weekend dat mijn wederhelft weg is voor het werk gewoon zal genieten van me-time thuis, of iets moet plannen voor mezelf?

Dromen van: een reis volgend jaar. Vorig jaar zijn we naar New York geweest en dit jaar hebben we verschillende korte citytrips gedaan, maar volgend jaar wil ik echt nog eens voor minstens een week weg. Om te rusten en om eens iets nieuws te ontdekken. We willen niet te lang vliegen en zijn geen fan van de traditionele vakantiebestemmingen en all in resorts. Gevolg: een geschikte bestemming vinden is een werk van lange adem. Wie tips heeft mag ze altijd delen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s